NASA 2100 kadar küresel iklim değişikliği güvenlik sistemleri

NASA yağış ve sıcaklık güvenlik sistemleri desenleri önümüzdeki yıllarda değişme olasılığı nasıl ortaya koyan bir veri kümesi yayımladı. veri çevremiz nedeniyle atmosferdeki sera gazlarının giderek artan konsantrasyonlarda değiştirmek nasıl haritalama, 21 iklim modellerini kapsamaktadır.

doğrudan erişim ile bilim adamları sağlamak için NASA uzaktan algılama verileri ile birleştirerek, state-of-the-art süper bilgisayarlar gücünü işbirlikçi analitik platformu - veri kümesi için bilgi NASA Dünya Borsası (NEX) bir parçası olarak derlenmiştir verilerin büyük havuzlara. Esasen, fikir, bilim adamları daha iyi ısı dalgaları ve tarımsal konularda kuraklık ve sel iklim değişiklikleri, tarafından sunulan birden fazla riskler için acil durum planları anlamak ve yardımcı olmaktır.

küresel bireysel kasaba ve şehirlerde aşağı - kümesi kendisi kullanıcıların günlük zaman ölçeği ve ayrıntılı olarak potansiyel çevresel değişiklikleri görüntülemek için izin halka açıktır. İklim projeksiyonları 2100 yıllarını kapsayan 1950, 25 km (15.5 mil) çözünürlükte gelecekte yağış ve sıcaklık desen bir görünüm sağlar.

Aracı inşa etmek için, NASA Uluslararası Beşinci Coupled Model Intercomparison Projesi iklim simülasyon verileri ile gerçek dünya tarihi ölçümler kombine - çalışma ve daha iyi değişen iklim anlamak için küresel, ortak çaba. prediktif modeller derece yüksek sera gazı emisyonları ile kötü durum koşullarına kadar senaryolar "her zamanki gibi iş" arasında değişir.

Ajans veri kümesi bizim kırılgan dünyanın karşılaştığı risklerin çok daha iyi bir anlayış ile bilim adamları ve planlamacılar sağlayacaktır inanmaktadır. "NASA hepimizi geleceğimizi korumaya yardımcı yeni ürünler biz uzaydan gezegenimizin hakkında öğrendiklerinizi alarak ve yaratma işinde ise," NASA bilim adamı Ellen Stofan dedi. "Bu yeni küresel veri kümesi ile tüm dünyada insanlar ısınma gezegen ile başa çıkmak için nasıl planlama kullanmak için değerli bir yeni bir araç var."